Gamma Discover
https://www.gammadiscover.pl/uploads/images/topy//banner_warsztaty_top.jpg 11

Team building kulinarny w naszym wydaniu to smaczne, zespołowo przygotowane pyszne jedzenie, dużo śmiechu, energii, charyzmy chefa kuchni. Część kulinarną mogą wspierać późniejsze omówienia ze strony trenera umiejętności miękkich – dotyczące komunikacji, współpracy, współodpowiedzialności etc.

Umiejętne omówienie powstałych w ten sposób doświadczeń sprawia, że team building wzbogaci się o smart factor. Team building kulinarny jest realizowany w formule edutainmentowej. Rozłożenie akcentu pomiędzy rozrywkę (entertainment) a rozwój (education) Omówienia mogą stanowić połowę wydarzenia bądź mieć charakter symboliczny – w zależności od celów postawionych przed spotkaniem.

Prowadzący:


Sebastian Olma

Sebastian Olma

Zwycięzca II edycji programu „Top Chef”. Jeden z najzdolniejszych szefów kuchni w Warszawie. Doświadczenie zdobywał u takich autorytetów kulinarnych jak Tom Aikens i Gordon Ramsay. Prowadzona przez niego Cafe Zielony Niedźwiedź zdobyła tytuł Knajpa roku 2015 wg „Gazety Wyborczej”. Dziś jest szefem kuchni w modnej restauracji Sketch w Teatrze Wielkim. Uczestnicy eventów firmowych cenią jego energię, charyzmę oraz flow w prowadzeniu tego typu spotkań.
Paweł Kibart

Paweł Kibart

Szef kuchni autorskiej restauracji Zest by Kibart na warszawskiej Ochocie. Doświadczenie zdobywał m.in. w hotelu Bristol oraz restauracji Blue Cactus. Juror konkursów gastronomicznych. Specjalizuje się w kuchni polskiej nowoczesnej – łączy tradycję z najnowszą techniką. Ma ogromne doświadczenie w prowadzeniu wydarzeń firmowych – pokazów i warsztatów kulinarnych, również w duecie z Sebastianem Olmą.
Samar Khanafer

Samar Khanafer

Ekspert od kuchni arabskich w Polsce, autorka książki „Hummus, za'atar i granaty”. Uczestniczka III edycji programu „MasterChef”, której umiejętności kulinarne docenili m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie „Dzień Dobry TVN”, prowadzi autorską audycję w JemRadio.pl, publikuje dla „Magazynu Kuchnia” i innych, pisze okołokulinarne felietony w NaTemat.pl i MamaDu.pl. Prowadzi warsztaty z kuchni libańskiej w całej Polsce.
Grzegorz Filozof

Grzegorz Filozof

Szef kuchni restauracji Avocado w Poznaniu i prawdziwy pasjonat gotowania, który syci swój ciągły głód szefa kuchni nowymi aranżacjami sezonowych składników w kreatywnych odsłonach kulinarnych. Inspiracji szuka w kuchni polskiej i otaczającej go naturze. Swoje doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Dania podaje, łącząc tradycję z nowoczesnością, dzięki czemu jego potrawy to awangardowe dzieła sztuki kulinarnej. Wicemistrz Polski w przygotowaniu ślimaków. Prywatnie szczęśliwy mąż, ojciec i fan motocykli.

Marek Kropielnicki

Marek Kropielnicki

Znany również pod pseudonimem Marco Blue. Jako szef kuchni dojrzewał kulinarnie w restauracji Senses (nagrodzonej gwiazdką Michalin), Zest by Kibart i restauracji Dwie Trzecie.  Urodził się w Anglii, uwielbia kuchnię azjatycką, włoską i  jednocześnie  inspiruje się polską kuchnią nowoczesną, z zamiłowaniem używa darów naszych polskich pól i lasów .  Uwielbia łączyć smaki z różnych stron świata. Jest entuzjastą kuchni molekularnej. Założyciel i pomysłodawca projektu Euro Chef.  W warsztatach kulinarnych i spotkaniach integracyjnych odnosi się do doświadczeń międzynarodowych.

Jakub Steuermark

Szlify kulinarne zdobywał w restauracjach w Stanach Zjednoczonych oraz Anglii. Współpracował między innymi z Jamie Olivierem. Od 2013 roku prowadzi autorską restaurację Masło i Szałwia, w której propaguje idee Comfort Food tworzenie prostych dań z dobrych jakościowo, sezonowych składników). Jest szefem w projekcie Ulala Chef, współpracuje jako ekspert kulinarny z TVP i Radio Zet Chill. W prowadzeniu warsztatów i team buildingów kulinarnych posiłkuje się swoim doświadczeniem ze świata biznesu. Wierzy, że organizacja pracy w kuchni to znakomita metafora wielu procesów wewnątrzfirmowych.
Marcin Paździor

Marcin Paździor

Specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym. Podczas licznych szkoleń w Europie poznał trendy cukiernicze z całego świata. Pierwsze kroki jako zawodowy cukiernik stawiał w najbardziej znanych, prestiżowych cukierniach, a także restauracjach i hotelach. Juror międzynarodowego prestiżowego konkursu „Word Chocolate Master”. Autor wielu publikacji na temat szeroko rozumianej czekolady w czasopismach branżowych. Specjalizuje się w warsztatach i spotkaniach cukierniczych (produkcja pralin, pitnych czekolad, deserów i tabliczek czekolady).
Marcin Paździor

Adam Adamczak

Swoja prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpoczął cztery lata temu, gdy podjął pracę w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Został zatrudniony na stanowisku kucharza, ale jego pracowitość i pasja do gotowania sprawiły, że po niespełna roku został zastępcą szefa kuchni, a po dwóch latach objął stanowisko Szefa Kuchni Concordia Taste. W tym czasie udało mu się zdobyć: - I miejsce w Magazynie kulinarnym „Kuchnia” jako Kucharz odkrycie roku 2012, - udział w programie Top Chef 2015, gdzie trafił do finałowej trójki, - wyróżnienie w Przewodniku Gault et Millau jako Młody Talent 2015.


Nasze propozycje:

Team building kulinarny
Team building kulinarny

Czy można grywalizować gotowanie? Można! Uczestnicy poznają techniki gotowania, łączenia smaków, nowe przepisy…. Wszystko po to, aby rywalizować /współpracować podczas gotowania – w zaskakującej formie i w pozytywnych emocjach. Opcjonalnie możemy powiązać doświadczenie kulinarne z rozwojem wskazanych kompetencji – czyli w nurcie edutainment (rozrywka + edukacja).

Pokaz kulinarny
Pokaz kulinarny

Utytułowani szefowie kuchni, pasja, widowiskowe dania – z jednej strony. Barwne opowieści, stand-up show, energia i charyzma prowadzącego – z drugiej strony. Całość daje kulinarny pokaz, który może stać się zwieńczeniem spotkania firmowego bądź samodzielnym wydarzeniem. Pokaz może być realizowany w dowolnych przestrzeniach (po odpowiednim zaadaptowaniu).

Warsztat kulinarny
Warsztat kulinarny

Profesjonalna przestrzeń gastronomiczno-eventowa, profesjonalny szef kuchni, przepisy dopasowane do potencjału i umiejętności uczestników staną się fundamentem dla warsztatu uczącego technik i trików kulinarnych. W rezultacie pracy zespołu powstanie obiad dla wszystkich uczestników – często finezyjny i wielodaniowy.

Firmowe świętowanie okazji
Firmowe świętowanie okazji

Firmowa wigilia, wielkanocne spotkanie, świętowanie sukcesu bądź spotkanie menedżerskie. Każda z tych okazji może zyskać poprzez odpowiednią oprawę kulinarną. Dobieramy do okazji rodzaj kuchni, format spotkania  (pokaz, warsztat, degustacja) chefa kuchni oraz studio kulinarne. Odpowiednie zaprojektowanie wydarzenia pozwala podkreślić cel, który przyświeca tego typu eventowi.

5 lat
Doświadczenia
459
Imprez
3628
Godzin

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Porozmawiamy o Twoich potrzebach
tel: 22 250 18 53, tel. kom.: 602 782 877,
michal.wasilewski@gammadiscover.pl
*wymagane